skip to Main Content
06-14029864 info@powerforme.nl
Magisch Kippenvel Moment

Volgende week zou een goede vriend van mij 48 jaar worden. Helaas is hij drie jaar geleden plots uit het leven gerukt. Zijn vrouw bleef achter met hun twee jonge kinderen. Ik wil graag iets magisch met je delen en ik hoop dat het mensen die een geliefde missen troost biedt.

Encaustic art

Op een avond besloot ik naar mijn vriendin te gaan om met haar en de kinderen bijenwastekeningen te maken. Ik weet niet of je weet wat dit is maar deze tekeningen maak je met een soort mini strijkijzertje. Best bijzonder want ik strijk echt nooit en het is ook niet bepaald de hobby van mijn vriendin. Het gave van bijenwastekeningen (ook wel Encaustic art genoemd) is dat de tekeningen intuïtief ontstaan. De kinderen vonden het gelijk helemaal leuk en storten zich op de diverse bijenwaskrijtjes die in de meest uiteenlopende kleuren op tafel lagen. We hadden een hele fijne avond en ondertussen maakten we allemaal tekeningen. De kinderen vonden het helemaal leuk en vertelden wat ze erin zagen.

Goud

Aan het eind van de avond gaf mijn vriendin aan dat ze een vraag had die ze graag aan haar overleden man wilde stellen. Ze verontschuldigde zich dat ze het antwoord diep van binnen wel wist maar ze wilde het graag van hem horen. Ik stelde voor om een tekening te maken en de vraag in gedachten te nemen. Ze vond het wel lollig en besloot het te doen. Op gevoel pakte ze een aantal kleurtjes die ze liet smelten op het strijkijzertje. Kippenvel terwijl ik dit type. De tekening liet haar iets zien wat ze eigenlijk al dacht maar dat niet alleen: de tekening werd goudkleurig. We waren zo verrast dat we besloten om allemaal een tekening voor hem te maken. Ongeacht de kleuren die we gebruikten, de tekeningen werden allemaal goudkleurig. Dit alleen is al magisch maar het mooiste geschenk moet nog komen.

Boodschap uit de hemel

De volgende dag zou mijn vriendin met haar zoontje een balloon kopen om een boodschap naar papa in de hemel te sturen. Zijn zus vond dat een minder goed idee want papa hield niet van ballonnen omdat die slecht zijn voor het milieu. Tranen biggelen over mijn wangen terwijl ik dit type. De volgende ochtend belde mijn vriendin. “Bar; ik moet je iets vragen. Toen ik vanochtend de voordeur openmaakte om boodschappen te gaan doen, lag er een gouden balloon buiten voor de deur. Wat denk jij? Is dit toeval?”

Magisch

Iedereen is vrij om te geloven wat hij wil maar ik geloof niet in toeval. Ik vind dit magisch mooi en zie het als een teken van mijn vriend dat hij laat weten dat het goed met hem gaat. Ik voel het kriebelen van binnen en een grote glimlach opkomen terwijl ik dit type. Zijn spreuk was: Carpe diem. Alsof hij wist dat hij maar kort op aarde zou zijn. Ik ben dol op dit soort magische momenten. Toen mijn vriend nog leefde, geloofde hij hier allemaal niet in en vond hij mij af en toe maar een rare heks. Wellicht vindt hij dat nog steeds maar het fijn dat hij regelmatig van zich laat horen.

Carpe diem

Ik zal de komende tijd vaker over magische momenten schrijven? Mijn ego vindt dat wat spannend (wat zullen mensen er wel niet van denken) maar ik besloten dat los te laten. Het gaat niet om mij. Wat dat betreft, is deze vriend een hele mooie spiegel voor mij: CARPE DIEM! Ik ben benieuwd naar jouw magische momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top