skip to Main Content

Sinds de coronacrisis hebben meer mensen last van sombere en angstige gevoelens. Ik weet hoe heftig het is als iemand waarvan je houdt hier last van heeft. Je voelt je zo machteloos. Maar dat niet alleen. Je moet zorgen dat je goed bij jezelf blijft en niet meegezogen wordt in die zware negatieve energie.

Vanochtend had ik een intake met iemand die herstellende is van een burn-out. Hij werkt als hulpverlener. Hij baalt dat hij het zover heeft laten komen. Hij is boos op zichzelf en snapt niet dat hij anderen wél kan helpen, maar zichzelf niet. Voor hem voelt het als falen. Als klein jochie werd hij gepest, waardoor hij zich onzeker voelt. Om aardig gevonden te worden, zegt hij niet snel nee. Regelmatig gaat hij over zijn grenzen heen.

Het viel mij op dat hij de hele situatie rationeel bekijkt. Je kunt analyseren tot je een ons weegt, maar het haalt je niet uit je hoofd. Je blijft maar malen en rondjes draaien in je hoofd. Begrijp mij niet verkeerd: kennis is ontzettend waardevol, maar de echte oplossing zit een laag dieper. Door te voelen en te erkennen wat er is, kan het transformeren.

Om hem uit zijn hoofd te halen, vroeg ik of hij zin had in een experimentje. Hij keek mij aarzelend aan. “Ok, waarom niet”, stemde hij toe. Ik pakte een briefje waarop ik schreef ‘het is veilig om de controle los te laten en te leven vanuit mijn essentie.’

Ik vouwde het dubbel, zodat hij niet kon zien wat erop stond. Toen ik hem het briefje gaf, vroeg ik hem er op zijn eigen manier contact mee te maken. Er gebeurde iets moois. Hij ontspande. Ik zag zijn schouders zakken en hoorde zijn ademhaling dieper worden. Ik vroeg hem wat het briefje met hem deed. Ontroerd zei hij: Wauw! Wat bijzonder. Kippenvel. Ik voel tintelingen en zie een fel licht. Het is een soort lamp van binnenuit. Ik kan het niet uitleggen, maar het lijkt alsof ik lichter en groter word!

Einstein zei al ‘een probleem kan niet opgelost worden, op het niveau waarop het is ontstaan.’

Alles is trilling, alles is energie. Hoe mooi als meer mensen hier bewust van worden. Geloof niet alles wat je denkt! Kom uit je hoofd. Je leven is zoveel mooier als je kijkt vanuit je hart!

Dan gaat er letterlijk een magische wereld voor je open. Dit gun ik iedereen!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top