skip to Main Content

Dinsdag is het vier jaar geleden dat de man van mijn beste vriendin plots uit het leven werd gerukt. Zijn vrouw bleef achter met hun twee jonge kinderen. Ik wil graag iets magisch met je delen en ik hoop dat het mensen die een dierbare missen troost biedt.

Encaustic art

Op een avond besloot ik naar mijn vriendin te gaan om met haar en de kinderen bijenwastekeningen te maken. Ik weet niet of je weet wat dit is maar deze tekeningen maak je met een soort mini strijkijzertje. Best bijzonder want ik strijk bijna nooit en het is ook niet bepaald de hobby van mijn vriendin. Het gave van bijenwastekeningen (ook wel Encaustic art genoemd) is dat de tekeningen intuïtief ontstaan. De kinderen vonden het gelijk helemaal leuk en storten zich op de diverse bijenwaskrijtjes die in de meest uiteenlopende kleuren op tafel lagen. We hadden een hele fijne avond en maakten allemaal tekeningen. De kinderen vonden het helemaal leuk en vertelden wat ze erin zagen.

Goud

Aan het eind van de avond gaf mijn vriendin aan dat ze een vraag had die ze graag aan haar man wilde stellen. Ik stelde voor dat ze een tekening maakte terwijl ze dacht aan haar vraag. Ze vond het wel lollig en besloot het te doen. Op gevoel pakte ze een aantal kleurtjes die ze liet smelten op het strijkijzertje. Kippenvel terwijl ik dit type. In de tekening zat een boodschap. Ze kreeg antwoord op haar vraag maar dat niet alleen: de tekening werd goudkleurig. We waren zo verrast dat we besloten om allemaal een tekening voor hem te maken. Ongeacht de kleuren die we gebruikten, de tekeningen werden allemaal goudkleurig. Dit alleen is al magisch maar het mooiste geschenk moet nog komen.

Boodschap uit de hemel

De volgende dag was het vaderdag. Mijn vriendin wilde samen met haar zoontje een grote helium balloon kopen om een boodschap naar papa in de hemel te sturen. Wat denk je? Toen ze de voordeur openmaakte, lag er buiten een grote gouden balloon op de mat. Magisch toch!

Magisch

Iedereen is vrij om te geloven wat hij wil maar ik geloof niet in toeval. Ik vind dit magisch en zie het als een teken van mijn vriend dat hij laat weten dat het goed met hem gaat. Ik voel het kriebelen van binnen en een grote glimlach opkomen terwijl ik dit type. De spreuk van mijn vriend was: Carpe diem. Alsof hij wist dat hij maar kort op aarde zou zijn. Ik ben dol op dit soort magische momenten. Toen hij nog leefde, geloofde hij hier allemaal niet in en vond hij mij af en toe maar een rare heks. Wellicht vindt hij dat nog steeds maar ik ben dankbaar dat hij regelmatig van zich laat horen. 

 

 

admin
Author: admin

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top