skip to Main Content

Drie maanden geleden kwam er een onzekere gevoelige dame mijn praktijk binnen. Ze sprak zachtjes, haar schouders hingen wat naar beneden en haar energieniveau was laag. Haar hele voorkomen straalde een enorme kwetsbaarheid uit. Ze was doorgestuurd door haar werkgever die wilde dat ze assertiever werd. Tijdens het eerste gesprek bleek al snel dat ze alles op zichzelf betrok. Ze was overtuigd dat ze “niet goed genoeg” is. Ze is als jong meisje naar Nederland gekomen en om zich staande te houden, is ze zich gaan aanpassen en gaan pleasen. Ze vertelde dat collega’s haar het gevoel gaven dat ze minder was en dat ze hierdoor vaak dichtklapt.

Tijdens de Powersessies werd ze bewust van haar voorkomen en energievretende gedachten. We hebben gewerkt aan haar zelfbeeld en ze heeft geleerd hoe ze met haar mind haar energie kan managen. Vandaag had ze haar vijfde gesprek en ik zag een compleet andere dame. Ik word hier zo blij van. Ze gaf aan meer rust in haar hoofd te hebben, zich zelfverzekerder te voelen en niet meer alles op zichzelf te betrekken. Terwijl ze enthousiast vertelde, raakte ze per ongeluk met haar arm mijn kopje koffie aan die over mijn broek viel. Ik zag haar heel even verschikt kijken maar ze ontspande snel en bleef in haar kracht. Ik vind dit een mooi voorbeeld van hoe zij het geleerde in de praktijk brengt. Voorheen had ze het gelijk op zichzelf betrokken en waren oude programma’s als “ik ben een kluns, ik ben niet goed genoeg en meer van dat soort energievreters met haar aan de haal gegaan.” Ik probeerde haar nog even uit de tent te lokken door op een dominante toon te zeggen dat het haar schuld was dat mijn broek nat was. Ze bleef kalm en gaf, vanuit kracht, aan dat het echt per ongeluk was. Wat word ik hier ontzettend blij van. Diepe buiging voor deze kanjer. Ik heb een nieuwe koffie gezet en hier met haar op geproost?

admin
Author: admin

Back To Top