skip to Main Content

Ik had op social media al diverse keren een aankondiging voorbij zien komen van het “breek je vrij seminar”. Iets in mij was getriggerd en wilde hierheen maar mijn mind kon een hele waslijst aan redenen bedenken om niet te gaan. De voornaamste reden was dat ik al onwijs veel trainingen heb gedaan. Na wat wikken en wegen, besloot ik alleen te gaan als ik gratis kon. Op zich een gevaarlijke uitspraak want met diezelfde uitspraak heb ik een paar maanden eerder twee kaartjes voor een event van een bekende businesscoach gewonnen.

Het universum kan heel snel reageren maar ik was stomverbaasd toen Simone, mijn beste vriendin, de volgende dag belde. Ze vroeg of ik haar kaartje voor het event wilde hebben. Ze had graag zelf gewild maar haar gezondheid liet het nog niet toe. Ik wilde voor het kaartje betalen maar dat accepteerde ze niet. Ik voelde mij ontzettend bezwaard omdat ze een paar honderd euro voor het kaartje had betaald. Je wilt niet weten hoeveel weerstand ik voelde om naar het event te gaan. Het feit dat ik allemaal afspraken moest verzetten, maakte het niet beter. Het liefst had ik afgezegd maar ik weet als geen ander dat in weerstand mijn grootste groei zit.

Een paar weken later was het zover. Wat aarzelend liep ik de grote zaal binnen. Edwin weet met zijn (droge) humor altijd snel een heerlijke energie neer te zetten. Hierdoor verdween mijn weerstand als sneeuw voor de zon. Die ochtend deden we een oefening die ik regelmatig met cliënten doe. Je moest opschrijven met wie je graag tijd wil doorbrengen. Het uitgangspunt is dat je het gemiddelde bent van de vijf mensen waarmee je het meest omgaat. Als je wilt groeien, is het dus goed om je te omringen met mensen waarvan je kunt leren. Op nummer 1 zette ik Mahatma Revier. Zij is een spirituele trainer die ik bewonder omdat ze heel authentiek is. Zij werkt, net als ik, niet alleen mentaal maar op een dieper niveau. Ik had haar naam genoemd omdat ik zielsgraag grotere groepen mensen wil empoweren. Op nummer twee zette ik een onderneemster uit mijn woonplaats. Ik kende haar niet goed maar zij kwam spontaan bij mij op en voor ik het wist had ik haar naam genoteerd.

Na de oefening ging de muziek op tien en gingen de voetjes van de vloer. Ik stond lekker te swingen toen ik ineens in mijn rechterooghoek Mahatma zag staan. Ik was zo verbouwereerd dat ik haar bijna om de hals vloog. We hadden gelijk een klik. De rest van de dagen hebben we samen opgetrokken. Het voelde heel vertrouwd alsof we elkaar al jaren kende. De laatste dag vroeg ze mij of ik het leuk vond om de week erna, als haar gast, naar haar event te komen. Magisch hoe dingen gaan en een week later stond ik naast haar op het podium voor een volle zaal.

Ik ben dol op synchroniteit maar viel bijna van mijn stoel toen de dame die ik op nummer twee had gezet mij twee dagen na het event een berichtje stuurde. “Ik liep aan je te denken en zag toen een berichtje van je voorbijkomen. Het voelde alsof ik contact met je moest opnemen……” Kippenvel! Ik blijf het magisch vinden wat er gebeurt als je goed afgestemd bent. En wat denk je? Volgende maand geef ik een masterclass in het Vredespaleis aan 200 mensen. Wat een toepasselijke plek. Ik wil de wereld een stukje mooier maken door zoveel mogelijk ondernemers en professionals bewust te maken van hun innerlijke kracht.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top