skip to Main Content

Vanochtend had ik het met een vriendin over de vakantie. Haar nieuwe vriend wil graag met haar kamperen. Zij heeft nog nooit gekampeerd en vindt het best een uitdaging om in een tentje te slapen. Gelijk moest ik denken aan een grappige situatie van jaren geleden. Robbert en onze dochter Sophie wilden graag kamperen. Het leek ze geweldig om in een tentje buiten te slapen, maar ik gruwelde van het idee. Ik kon een hele waslijst aan bezwaren bedenken waarom dit geen goed idee was. Zij waren echter zo enthousiast dat ze het er niet bij lieten zitten. Op een gegeven moment was ik zo klaar mee dat ik de magische woorden uitspraak “Dan regelen jullie het toch lekker!” Ik had niet verwacht dat ze dit zouden doen.

 

In die tijd werkte ik nog op de maandagavond. Ik weet nog goed hoe ik die avond de deur van onze woonkamer opende. Ik moest echt even goed kijken of ik wel in het goede huis stond. Het leek namelijk of ik in het magazijn van een kampeerwinkel stond. De vloer was bijna niet meer zichtbaar. Overal waar ik keek lagen kampeerspullen: een tent, slaapmatjes, slaapzaken, borden, pannen, lampjes, en allemaal andere dingen waarvan ze bedacht hadden dat we die echt nodig hebben.

 

Die zomer zouden we met vrienden naar Italië gaan waar we een stacaravan hadden gehuurd. Sophie en Robbert hadden bedacht dat wij wel een paar dagen eerder konden vertrekken en dan steeds in ons tentje zouden slapen. Je kunt je voorstellen dat ik niet stond te springen. Om al mijn bezwaren voor te zijn, stelde Robbert voor campings te selecteren die vlak bij een hotel waren. Mocht ik het echt vreselijk vinden dan kon ik daar overnachten.

 

Ik weet nog goed dat we bij de eerste camping aankwamen. Het was een natuurcamping in Duitsland. Bij aankomst voelde ik mij er gelijk thuis. De sfeer was mega relaxed en de mensen waren heel behulpzaam want het was overduidelijk dat wij geen doorgewinterde kampeerders waren.

 

De eigenaar had naast zijn terrein een bos waar bijna niemand kwam. Die avond mochten we met hem mee op wildsafari. Met een paar andere gezinnen zaten we in een grote aanhanger die achter zijn auto hing. Het was heel bijzonder om de wilde dieren in het donker te spotten. Die nacht ontdekte ik hoe fijn het is om in de natuur te slapen.

 

Toen we na een paar overnachtingen in Italië aankwamen, moest ik wel even wennen. We hadden een mooie stacaravan, maar we stonden op elkaar gepropt. In het zwembad was het zelfs zo vol dat je niet kon zwemmen, ballen waren verboden in het water en je moest een vreselijke badmuts op. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik het een verademing vond toen ik op de terugreis weer in ons tentje sliep.

 

Zo zie je maar weer: geloof niet alles wat je denkt 😉

 

Liefs, Barbara

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top