skip to Main Content

Gisteren in de tuin had ik het met Robbert over het voorwoord van mijn boek over de MAGIC-methode. Ik zei dat ik het geweldig zou vinden als Marja Ruijterman dat zou schrijven. Zij heeft mij namelijk geïnspireerd met haar boek ‘Niets meer te bewijzen’. Nog geen 5 minuten later belt Marja: “Hoi Bar, hoe is het met je boek? Kan ik je ergens bij helpen?”. Ik ben dol op magische synchroniciteit.

Toen een goede vriend van mij vier jaar geleden zwaar depressief was opgenomen, gaf ik hem haar boek. Het leek mij goed als hij haar inspirerende verhalen zou lezen. Normaal leest hij zware kost, maar in zijn toestand leek mij dat niet handig. Toen ik een paar dagen later weer op bezoek was, gaf hij aan dat hij blij werd van haar verhalen. Hij vertelde dat hij niet de enige was. Een dame die daar ook tijdelijk verbleef, was diep geraakt toen ze het boek van de koffietafel pakte. Zo bijzonder: ze had de energie en liefde gevoeld waarmee Marja het boek had geschreven. Dit raakte mij zo! Die avond heb ik gelijk Marja gebeld. Ik ken haar van de Week van de Mobiliteit, waar we ooit beiden een training verzorgden voor de deelnemende overheidsinstellingen.

Marja was diep geraakt toen ik het vertelde. Ze is namelijk zelf depressief geweest en jaren geleden wilde ze in de Amstel springen om een eind aan haar leven te maken. Ze twijfelde of ze dit zou delen op de achterflap van haar boek. Haar moeder vond dat niet verstandig, maar gelukkig heeft ze het wel vermeld. Ze heeft namelijk al van drie mensen gehoord dat ze niet zijn gesprongen door haar boek. Hoe bijzonder. Haar slechtste dag nu is beter dan haar beste dag vroeger. Nu is ze gepassioneerd om anderen te vertellen hoe het leven ook anders kan. Dit doet ze met veel liefde en humor.

Vanmiddag belde ze mij: “Bar, ik heb je boek in één ruk uitgelezen. Het is alsof alles samenkomt, een soort samenvatting van alles wat ik ooit heb geleerd. Jouw boek over de MAGIC-methode zou op elk nachtkastje moeten liggen. Heel veel mensen hebben hier baat bij. Door het lezen herinner ik mij weer hoeveel wonderen er zijn.”

Wow! Ik ben er stil van! Dit had ik echt niet kunnen bedenken, toen ik mijn goede vriend destijds haar boek gaf.

 

Droom groots! De enige die je tegenhoudt, ben jij!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top