skip to Main Content

Vanochtend had ik een doorbraaksessie met een ondernemer. Hij had een afspraak gemaakt omdat hij er helemaal doorheen zat. Aan alles zag ik dat hij op zijn tandvlees liep. Zijn huid was grauw en de wallen hingen onder zijn ogen. “Normaal ben ik echt een blije gup en zie ik overal kansen, maar de rek is eruit. Mijn batterij is leeg en ik krijg hem niet meer opgeladen. Mijn lontje is kort; om het minste geringste val ik uit. Ook naar mijn drie kids. Ik voel mij hier ontzettend rot onder, want zij kunnen ook niets aan deze situatie doen.”

Toen ik vroeg wanneer hij voor het laatst echt lol met zijn kinderen had, bleef het stil. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kan niet wachten tot de scholen weer opengaan. Er volgde een opsomming van dingen die hem irriteerde. Plotseling werd hij stil. Ik hoorde dat hij een brok in zijn keel kreeg. “Wat erg! Het lijkt wel of ik mijn vader ben geworden. In zijn ogen deed ik nooit iets goed.  Ik heb hem al een paar jaar niet gesproken. Toen onze oudste acht werd, heeft mijn vrouw een foto van ons gezin naar hem gestuurd. Hier hebben we nooit reactie op gekregen. Het is goed zo.”

Ik voelde zijn pijn. Om hem uit zijn hoofd te krijgen, besloot ik een opstelling te doen. Toen ik hem vroeg, contact te maken met de energie van zijn vader, zei hij! “Wat erg. Ik voel mij helemaal klein worden. Mijn hart voelt zo gesloten. Het is alsof mijn vader wel wil, maar niet weet hoe hij van mij moet houden. Hij heeft een afschuwelijke jeugd gehad. Ik voel ineens zo’n compassie voor hem. Wat erg dat hij niet van mij kan houden. Mijn kinderen zijn mijn alles! Ze kunnen niets aan dit coronagedoe doen.”

Na afloop zag de man er een stuk relaxter uit. Ik grapte dat hij niet raar moest opkijken als zijn vader snel contact met hem zou opnemen. Wat denk je? De volgende ochtend appte hij. “Dit is echt bizar! Mijn vrouw heeft gisteravond een e-mail van mijn vader ontvangen. Hij laat weten dat hij trots op mij is en mij graag wil zien!” Ik weet niet wat er gebeurd is, maar dit verzin je niet!

Er gebeuren magische dingen als je mensen vergeeft vanuit je hart.

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top