skip to Main Content
06-14029864 info@powerforme.nl
LEEF

Als je dit leest is het zondagochtend en ligt mijn grote held, mijn vader, op de IC te knokken voor zijn leven. Het is zo onwerkelijk maar wel de realiteit. Maandag ging mijn vader voor onderzoek naar het ziekenhuis. Dezelfde dag is hij met de ambulance naar het VU gebracht waar hij de volgende ochtend een openhartoperatie kreeg. De avond voor de operatie hebben we ontzettend gelachen om het boek dat hij mee had: “Val dood”. Hij was kalm en dankbaar dat de artsen ontdekt hadden dat zijn hart dringend hulp nodig had. Ze hadden niet verwacht dat het zo ernstig was omdat de pompfunctie van zijn hart nog goed was. Maar het heeft geen zin om achteruit kijken. Dit vreet energie en hier is niemand bij gebaat. Ik heb mijn vader maandagavond beloofd dat we in september samen een paar dagen in Limburg gaan wandelen en hier focussen wij ons op.  

Lichtpuntjes

Hoe moeilijk de situatie ook is, er zijn altijd mooie dingen. Dingen om dankbaar voor te zijn. Ik ben dankbaar dat hij in een goed ziekenhuis ligt en liefdevolle verplegers om zich heen heeft. Dat ik hem op kan zoeken en er voor hem kan zijn. Maar dat niet alleen. Ik ben intens dankbaar voor alle mooie liefdevolle mensen om mij heen. De dag na de operatie maakte mijn vader alweer grapjes en vertelde hij hoe lief de verplegers zijn. Hij noemde ze gekscherend “zijn persoonlijke assistentes”. Dat vind ik zo mooi aan mijn ouders. Hoe zwaar de situatie ook is; altijd kijken naar lichtpuntjes. Die zijn er namelijk altijd! Donderdag is mijn vaders hart nogmaals open gemaakt en is hij twee dagen in slaap gehouden. Het gaat gelukkig beter en hij gaat straks van de beademing af.

Waarom ik dit met je deel? Om je te laten zien dat hoe zwaar het leven ook is, je altijd een keuze hebt. Kijk je naar alles wat mis is of ben je dankbaar voor alles wat mooi en goed is in jouw leven. De keuze is aan jou. Je helpt niemand door boos, bang of negatief te zijn. Hiermee zeg ik niet dat je je gevoel moet wegstoppen. Laat het er maar helemaal zijn. Het is juist goed om ergens ongestoord te gaan zitten en je pijn, angst of verdriet bewust liefdevolle aandacht te geven. Je merkt dan dat het snel lichter voelt. Focus je vervolgens op wat je WEL wilt in plaats van te vechten tegen wat je niet wilt.

LEEF

Mijn vriend heeft gisteren het boek LEEF voor mijn vader gekocht. Bibian Mentel is een vrouw naar mijn hart. Deze snowboardster in hart en nieren kreeg toen ze op het punt stond zich te kwalificeren voor de Olympische spelen een agressieve vorm van botkanker. Sinds 2000 heeft ze negen keer de diagnose kanker gekregen en elke keer vond ze de kracht in zichzelf om voor het leven te vechten. Diepe buiging voor deze vrouw die inmiddels drie keer goud heeft gewonnen op de Paralympisch.

Je bent zoveel sterker dan je denkt! Ik hoop dat deze blog je kracht geeft en het je herinnert aan jouw innerlijke kracht. Elke verandering komt van binnenuit. Wees dankbaar voor al het moois in je leven en wees lief voor jezelf.

Als je iemand weet die het zwaar heeft, voel je dan vrij op het te delen.

Dikke knuffel Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top