skip to Main Content
06-14029864 info@powerforme.nl
Mijn Bril In De Ijskast

Een cliënt van mij was helemaal enthousiast over Dorcas, een tweedehandswinkel bij ons in het dorp. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. Winkelen is niet bepaald mijn hobby maar toen ze vertelde dat ze daar goede spirituele boeken hebben en dat de opbrengst naar arme mensen gaat, klonk het een stuk aantrekkelijker. Ik besloot er heen te gaan.

Energie scannen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet heel vrolijk van werd. Het was een grote winkel, het rook naar tweedehandsspullen en het was er druk. Ik besloot gelijk naar de boekenafdeling te gaan. Mijn cliënt had gelijk: ze hadden enorm veel boeken. Ik werd enthousiast toen ik boeken zag die mij aanspreken. Ik las een aantal titels maar besloot dat het praktischer kan. Dat doe ik wel vaker dan scan ik met mijn hand de energie van de boeken.

Magisch

Zo scande ik de boeken totdat ik duidelijk voelde dat ik een bepaald boek moest pakken. Zonder er aandacht aan te besteden, pakte ik het boek uit de kast. Ik kreeg kippenvel over mijn hele lichaam toen ik zag wie er op de cover stond: tante Leny. Zij was de beste vriendin van mijn oma. Ik heb goede herinneringen aan haar. Mijn vader was dol op haar en heeft een tijdje bij haar in huis gewoond toen mijn oma door omstandigheden niet voor hem kon zorgen. Tranen van ontroering stroomden langs mijn wangen. Met een betraand gezicht liep ik naar de kassa waar de verkoopster bezorgd vroeg of het wel goed met mij ging. “Ja; heel goed. Ik heb hier een boek van tante Leny.” Verbaasd keek ze mij aan.

Boek vol magische momenten

Nu ik dit schrijf, bedenk ik dat ik als kind graag een boek wilde schrijven. Ik was dol op schrijven en vond het cool dat tante Leny journaliste was. Ze schreef veel over de Sovjetunie en de positie van de vrouw. “Mijn bril in de ijskast” heeft ze geschreven met vriendin en collega Anne Biegel. Het is een briefwisseling tussen twee wijze humoristische dames op leeftijd die elkaar schrijven over de ongemakken van het ouder worden. Grappig want ik ben inmiddels ook een stuk ouder en begonnen met mijn eerste boek. Het gaat over magische kippenvelmomenten om mensen bewust te maken van hun eigen kracht.

Kom uit je hoofd

Jarenlang woonde ik in mijn hoofd en deed ik alles vanuit mijn ratio maar het leven is zoveel mooier als je vertrouwt op je gevoel. Hoe gaaf als van mijn boek ook herdrukken verschijnen en dat magische kippenvelmomenten heel gewoon worden. Dat we werken vanuit ons hart en zo samen de wereld mooier maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top