skip to Main Content
06-14029864 info@powerforme.nl
Ben Jij Lief Voor Jezelf?

Hoe praat jij tegen jezelf? En tegen je collega’s? Best een intieme vraag maar wel een hele belangrijke. De potjes op de foto laten het effect van je gedachten mooi zien. Alles is energie en bestaat uit trilling. Je bewustzijn (gevoelens, gedachten en overtuigingen) hebben hier direct effect op.

Power

De Japanse wetenschapper dr. Masura Emoto heeft het effect van bewustzijn op water aangetoond. Hij bevroor waterkristallen en ontdekte dat water dat positief is toegesproken prachtige kristallen vormde, terwijl water dat blootgesteld is aan negatieve woorden en gedachten lelijke misvormde kristallen opleverde. Liefde en dankbaarheid zijn de krachtigste trillingen.

Eyeopener

Best een eyeopener als je bedenkt dat jij en ik eigenlijk hobbelende waterzakken zijn. Jouw lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Met je bewustzijn heb je hier effect op. Zeg maar eens een paar keer tegen jezelf dat je iets niet kan of dat niemand op je zit te wachten en je voelt je gelijk een stukje kleiner worden. Deze gedachten vreten energie.

Rijstexperiment

Het effect van je gedachten, kun je heel leuk visueel maken. Hier heb je geen ingewikkeld lab voor nodig; enkel witte wijst, water en drie potjes. Het is heel eenvoudig. Je kookt de rijst en laat het afkoelen. Verdeel de rijst vervolgens over de potjes. Zet de potjes naast elkaar zodat luchtvochtigheid en temperatuur gelijk zijn. Op één potje plak je een etiketje met lieve woorden en op het andere potje een etiketje met lelijke woorden. Met het derde potje doe je niets: die negeer je. Neem elke dag het negatieve potje even apart en spreek dat potje negatief toe. Het positieve potje pak je ook apart en spreek dat potje positief toe. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar maar op de foto zie je het resultaat na 2 maanden!!!!

Hoe praat jij tegen jezelf?

Wees eens eerlijk? Hoe vaak praat jij liefdevol en positief tegen jezelf? En tegen anderen? En hoe vaak spreek je jezelf negatief toe? Zeg je dat je iets niet kan of maak je jezelf kleiner door jezelf met anderen te vergelijken? Hoe vaak negeer jij je gevoel? Misschien heb je werk, een relatie of vriendschappen die je niet leuk vindt. Als je dat gevoel negeert dan ga je net als dat rijstpotje op ten duur vanbinnen “rotten”.

Wees positief

Hoe zou het zijn als je vanaf nu eens wat liever tegen jezelf en anderen praat. Je hoeft er niet in te geloven: dat doen de rijstpotjes namelijk ook niet ? Ik hoop dat je jezelf de tijd gunt om positiever tegen jezelf en anderen te praten. Als ik mijzelf betrap op negatieve gedachten maak ik er inwendig een positieve van.

Foto’s

Mocht je het rijstexperiment zelf thuis, op school of kantoor uitvoeren dan vind ik het leuk om foto’s te ontvangen. Het is belangrijk dat je je intentie echt op het potje richt. Succes! Mocht je iemand weten voor wie dit interessant is, vind ik het leuk als je dit artikel deelt. Het lijkt mij geweldig als kinderen op de basisschool dit experiment al doen en leren hoe krachtig hun gedachten zijn.

admin
Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top