skip to Main Content
06-14029864 info@powerforme.nl
Magisch Mooi

Vorig jaar was ik met mijn vriend en onze dochter een paar dagen in Parijs. We hadden het daar heerlijk. De avonden vond ik alleen heel heftig. Zodra het donker werd, veranderde het straatbeeld. In de chique winkelstraten lagen ineens gezinnen met jonge kinderen op de grond. Ze lagen in vieze slaapzaken dicht tegen elkaar gekropen om elkaar warm te houden. Ik vond het hartverscheurend om die mensen daar op straat te zien liggen terwijl het winkelend publiek ze onverschillig passeerde.

Liefde sturen
Die avond kon ik niet slapen. Ik voelde mij verdrietig en machteloos. Ik wilde zo graag iets voor die mensen doen maar wist niet wat. Mijn dochter gaf aan dat het heel lief is dat ik een aantal mensen geld had gegeven maar dat ik onmogelijk iedereen kan helpen. Deze woorden spookten de hele tijd door mijn hoofd. Ik haalde mijn seleniete hart uit mijn koffer en in gedachte stuurde ik liefde naar de mensen op straat en naar iedereen die het zwaar heeft. Het klinkt misschien naief maar het gaf mij het gevoel dat ik iets nuttigs deed. Die nacht droomde ik van een heel groot lichtgevend hart dat mensen die het moeilijk hebben, helpt te transformeren.

De volgende ochtend in de metro checkte ik mijn facebook. Ik zag dat ik een bericht had gekregen van een dame die ik een paar jaar daarvoor had ontmoet. Via Marktplaats had ze iets bij mij gekocht. Bij binnenkomst voelde ik gelijk een enorme klik met haar en binnen een paar minuten hadden we een diep gesprek. Het was of ik haar al jaren kende. Ze vertelde over haar afschuwelijke jeugd. Ik voelde zo’n compassie voor deze bijzondere vrouw en voor ik het wist, gaf ik haar mijn seleniete hart dat op tafel lag. Ik had het gevoel dat zij die beter kon gebruiken dan ik.

Magisch
Noem het toeval of wat je maar wilt maar ik vind het magisch. Hoe bijzonder dat deze dame mij uitgerekend die ochtend een foto stuurde van het hart dat ik haar had gegeven. Ze schreef: “Ooit haalde ik een speelgoedkist bij je op zoals ik er velen heb opgehaald maar ons gesprek en samensmeltende energie zal ik niet vergeten. Het hart heb ik elke dag wel even in mijn hand. Soms vind je zomaar een mooi mens… Ik houd van je.”

Dankbaar
Diep ontroerd en dankbaar zat ik in de metro. Mijn dochter had gelijk. Ik kan de hele wereld niet redden maar wat een mooi bewijs van de impact van een klein liefdevol gebaar. Deze gedachte geeft mij troost.  Als klein meisje wilde ik de wereld al mooier maken. Maar je hoeft niets groots te doen om het verschil te maken. De enige die je echt kan redden, ben jezelf! Door oude blokkades op te ruimen, gaat jouw energie weer volop stromen.  Help je mee de wereld een stukje mooier te maken? Ik hoor graag hoe jij dat doet.

 

 

 

 

admin
Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top