skip to Main Content

Durf jij ook uit de kast te komen?

Vanochtend zag ik een jongetje lopen. Zijn hele wezen straalde “laat mij met rust!” uit. Het zou mij niets verbazen als hij gepest wordt want zijn energie voelde zwaar en verdrietig voor mij. Hij liep langzaam vooruit en was in elkaar gedoken. Ik weet niet meer wat ik tegen hem heb gezegd maar ik voelde een enorme drang om iets liefs tegen hem te zeggen. Hij keek mij heel even aan en zijn blik kwam recht bij mij binnen. Gelukkig ben ik nooit gepest maar het doet pijn als kinderen gebukt door het leven gaan, zich gaan aanpassen en pleasen om vooral maar aardig gevonden te worden.

Diep geraakt

Daarna ging ik naar mijn praktijk waar ik een mooie sessie had met een cliënt. Aan het eind van de sessie vertelde de man dat zijn dochtertje niet lekker in haar vel zit en overleden mensen ziet. Ze vindt het soms eng om naar haar kamer te gaan. Hij vond het (heel begrijpelijk) een lastig onderwerp en vertelde haar dat er niets in haar kamer zit. Dat ze het gewoon verzon. BAM! Ik voelde deze heel diep bij mij binnen komen. Als klein meisje zag ik ook overledenen en andere energieën en voelde ik dingen die voor veel mensen niet waarneembaar zijn. Ik durfde mijn kamer soms niet in maar mijn ouders vonden dat ik mij aanstelde. Ik neem mijn ouders niets kwalijk want zij namen het niet waar. Net als deze man zeiden ze, uit liefde voor hun kind (en misschien omdat ze het eng vinden) dat het er helemaal niet is.

Ik vond het bijzonder dat deze man dit met mij deelde. Een paar dagen geleden kwam deze herinnering namelijk onwijs sterk binnen tijdens een meditatie. Ik realiseerde mij dat ik als klein meisje onbewust het besluit heb gemaakt om niet voor mijn gevoeligheid uit te komen en vooral “normaal” te zijn. Dit voelde soms eenzaam en onbegrepen maar alles beter dan voor gek verklaard worden.  Ik ging steeds meer in mijn hoofd wonen totdat ik ziek werd. Ik ben nog steeds heel dankbaar voor deze “wake-upcall” want daardoor heb ik de reis van mijn hoofd naar mijn hart gemaakt.

Alles klopt als je werkt met je hart

Ik realiseer mij als geen ander dat het juist egoïstisch is om je klein te houden, aan te passen en vooral heel hard mijn best te doen om “normaal” te zijn. Mijn gevoeligheid is mijn kracht! Net als jij, heb ik een ongelofelijke kracht in mij. Door mijn gevoeligheid kan ik mensen, zonder veel woorden, weer laten stralen. Je bent echt zoveel meer dan je denkt. Ik heb besloten om nog meer uit de spirituele kast te komen en te staan voor wie ik ben. Het gaat niet om wat anderen ervan vinden maar om wat ik ervan vind. Alles is projectie. Daarom heb ik gisteren op LinkedIn healer toegevoegd aan mijn functienaam. Dit lijkt voor jou misschien heel gewoon maar voor mij was het wel “een dingetje”. Ik krijg namelijk jeuk van woorden als healing en spiritualiteit. Mijn wetenschappelijke mind vindt hier van alles van maar ik heb besloten dat het de hoogste tijd is dat ik daar een andere betekenis aan geef. Om gelijk met al mijn clichés af te rekenen, heb ik een blauwe jurk besteld.

Ik ben zo dankbaar dat deze vader dit deelde met mij. Hij gaat zijn dochter vertellen dat ze helemaal oké is zoals ze is. Dat ze alleen wat gevoeliger is maar dat het een groot geschenk is als je hiermee goed leert omgaan. Hiermee voorkomt hij dat ze gaat pleasen of zich “anders en niet begrepen voelt”. Ik help haar met liefde om te gaan met haar gevoeligheid zodat zij weer volop kan gaan stralen. Het gave is dat er zo een sneeuwbaleffect ontstaat. Als zij straalt, straalt de omgeving met haar mee……. Wanneer ga jij volledig in je kracht staan?

Mooie dag dikke kus Barbara

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top